Aquest matí, a la Cambra de Comerç, Mejías ha proposat agilitzar la concessió de llicències per obrir un negoci a la ciutat. CARINA MEJÍAS, candidata de Ciutadans: "Hem de desburocartitzar el procés d'adquisició de llicències. Les institucions el que tenen és la obligació de controlar que aquella activitat es desenvolupa conforme la llei, per tant haurem d'incrementar la inspecció per tal garantir que els empresaris compleixen amb la llei." Mejías també s'ha mostrat partidària de rebaixar l'IBI.

Mejías creu que aquesta mesura és essencial per reactivar l’activitat econòmica i crear llocs de treball. També ha apostat per una col·laboració publicoprivada que faciliti la creació d’empreses simplificant els procediments i amb una autorització prèvia de l’Administració. Les inspeccions posteriors a l’obertura del negoci verificarien que se segueix la llei.

La candidata també ha apostat per reduir l’IBI, l’impost de béns immobles per tal d’equiparar-lo a Madrid, i suprimir el recàrrec metropolità del transport públic que inclou aquest impost, ja que, ha dit “no tothom utilitza el transport públic”.

Pel que fa al turisme, Mejías vol un pla global de ciutat per ordenar el turisme a tota la ciutat i no per barris. A més, enmig de l’eclosió de les activitats d’economia col·laborativa, l’alcaldable de Ciutadans vol posar fi a la competència deslleial i diu que s’ha de regular el sector, per tal que es compleixi amb la fiscalitat que li correspon a cada activitat i se sàpiga el nombre d’operadors que hi ha oferint un determinat servei.

En un ambient conegut per Mejías, el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, ha elogiat la trajectòria de la candidata i ha recordat els anys de feina com a procuradora de Mejías.