No és casual que Xavier Trias hagi escollit les Glòries per al primer dia de campanya. Per al candidat de Convergència i Unió, la transformació d'aquesta plaça és l'exemple d'una nova manera de fer ciutat, que vol seguir aplicant quatre anys més. Trias ha fixat com a prioritats l'ocupació, l'habitatge i l'educació. Per això ha promès 250 milions d'euros en la millora d'escoles, 600 més per construir 6.000 pisos de lloguer i augmentar la inversió pública per crear i mantenir 100.000 llocs de treball. XAVIER TRIAS, candidat de CiU "Som la punta de llança de sortida de la crisi econòmica, però ens hem de posar tots a treballar, amb força, en la mateixa direcció. I això passa per aquestes tres coses: treball, habitatge i educació." Trias no es creu l'enquesta del CIS, que el situa en segon lloc per darrere d'Ada Colau. Ha admès que els sondejos marquen tendències, però que l'objectiu és la victòria. XAVIER TRIAS, candidat de CiU "Jo demano a la gent que tinguin clar que si volen un govern fort que votin el Trias i que es deixin d'històries." El candidat de CiU ha descartat un cop més fer debats cara a cara. En el que reunirà els alcaldables aquesta nit a BTV, Trias ha dit que evitarà barallar-se. XAVIER TRIAS, candidat de CiU "Com es presenta el debat? Com sempre es presenten aquests debats: un guirigall. Jo sé el que faré jo, el que faran els altres no ho sé. Jo intentaré ser positiu, explicar el que hem fet i el que farem". Xavier Trias ha signat finalment el compromís de l'ANC per la independència, un gest que li havia reclamat el candidat d'Esquerra, Alfred Bosch.

L’alcalde i candidat a la reelecció ha visitat aquest divendres la plaça de les Glòries, “un exemple de la nova manera de fer ciutat” i que vol seguir aplicant quatre anys més. L’alcaldable ha explicat que amb la inversió de l’Ajuntament s’han “creat o mantingut” 50.000 llocs de treball aquest mandat i que per al proper vol arribar als 100.000. Trias pretén arribar a aquesta xifra duplicant els plans d’ocupació, augmentant la inversió pública en infraestructures i captant inversió estrangera. “Garantir el treball i l’habitatge és necessari per fer una ciutat referent pel seu benestar i la qualitat de vida”, ha dit.

Trias: “El debat? Un guirigall”

Sobre el debat de caps de llista que BTV i la FAVB organitzen aquest divendres a la nit, Xavier Trias ha dit que intentarà ser “positiu” i “explicar el que hem fet i el que farem”. “No em dedicaré a barallar-me”, ha assegurat el candidat, que ha afegit que els debats a cinc solen ser “un guirigall”. L’alcaldable de CiU ha dit que no es creu l’enquesta del CIS que el situa en segona posició. “Jo demano a la gent que si volen un govern fort que votin el Trias i que es deixin d’històries”, ha sentenciat. Trias ha confirmat que ha signat finalment el compromís de l’ANC per la independència, un gest que li havia insistit en reiterades ocasions l’alcaldable d’Esquerra, Alfred Bosch.