El candidat de CiU, Xavier Trias, va obrir la campanya electoral presentant-se com “l’alcalde de tots”. En un míting al Guinardó, Trias va dir que el 24 de maig estan en joc dos models de ciutat i va criticar els adversaris que aposten per “l’enfrontament entre bons i dolents”. L’alcaldable va demanar als assistents que no facin cas de les enquestes i es va mostrar convençut de “guanyar i governar”.

El candidat del PSC, Jaume Collboni, va engegar la campanya al districte de Nou Barris, tradicionalment un dels feus socialistes. Collboni va remarcar l’experiència i la trajectòria del PSC a l’Ajuntament i es va erigir com l’única esquerra capaç de governar la ciutat.

Tot i els mals pronòstics de les enquestes, el PP segueix aspirant a augmentar els nou regidors actuals. El candidat, Alberto Fernández Díaz, es presenta com a alternativa a “l’independentisme de Trias” i “l’esquerra radical de Barcelona en Comú.”

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, vol ser “l’alcaldessa de tots els ciutadans” i posar fi a la desigualtat i la corrupció. Colau va assegurar que la nova formació es presenta “per posar ordre” i es postula com l’única alternativa possible a la ciutat. Tot i que les enquestes li són favorables, va demanar “molta prudència.”

Per Esquerra Republicana, les eleccions són cabdals per al futur del país i per reforçar Barcelona com a capital catalana. Alfred Bosch es presenta com el candidat que pot aconseguir més consensos amb la resta de partits i diu que la prova n’és que altres formacions s’han mostrat disposats a pactar-hi.

Ciutadans va escollir Barcelona, la ciutat on va néixer la formació, per al toc d’inici de la seva campanya a les eleccions municipals a tot Espanya. El seu president, Albert Rivera, va ser el protagonista d’una vetllada en què tant ell com la candidata per Barcelona han defensat una ciutat “per als qui se senten espanyols i catalans”.

La candidatura de la CUP Capgirem BCN va fer la primera enganxada de cartells de la campanya al Portal de l’Àngel, davant del Mobile World Center, antiga seu de Telefónica. Va ser un gest de suport als treballadors en vaga de Movistar, i una mostra del que serà la seva campanya electoral.