Queden poques hores per a l'inici del debat i al Casino de l'Aliança del Poblenou se n'ultimen els preparatius. A l'escenari, de peu, s'hi situaran els candidats que hi participaran. Són els caps de llista de les cinc formacions que tenen representació a l'Ajuntament, d'acord amb el que s'ha establert al pla de cobertura aprovat pel consell d'administració de BTV. Al pati de butaques s'hi asseurà el públic, on hi haurà prop de 200 representants d'entitats i associacions de la ciutat, sota la tutela de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona. De fet, la FAVB ha organitzat aquest debat des de les primeres eleccions democràtiques, l'any 1979. Ara, però, ho fa de manera conjunta amb BTV. L'objectiu és donar protagonisme al teixit social de la ciutat. Un debat participatiu en què, fins i tot, seran els ciutadans els que decideixin el tema d'obertura. Les votacions es poden fer a través de Twitter fins a dos quarts de deu, just abans de l'inici del programa. De moment, el tema que guanya és el de 'desigualtat i pobresa'. De fet, Twitter serà clau en aquesta nit de debat polític. Tot el que es generi a la xarxa social amb l'etiqueta #BTVe15 s'analitzarà en un programa especial. Serà la primera vegada que una televisió faci una lectura d'aquest tipus i en temps real a l'estat espanyol.

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona ha organitzat aquest debat des de les primeres eleccions locals democràtiques, el 1979, però enguany, per primera vegada ho farà de manera conjunta amb BTV. L’objectiu és que les entitats i les associacions de la ciutat, és a dir, tot el teixit social de Barcelona prengui el protagonisme.

Segons el president de la FAVB, Lluís Rabell, l’elecció de les preguntes als candidats no ha estat fàcil. Durant setmanes, les entitats han seleccionat les qüestions que plantejaran als cinc alcaldables que participaran en el debat. Es dividiran en vuit grans blocs, dedicats a temàtiques com l’habitatge, les desigualtats socials, els grans projectes urbanístics o el medi ambient.

Les xarxes socials, especialment Twitter, prendran especial protagonisme durant el programa, en el qual es podrà participar amb l’etiqueta #BTVe15. Tot el debat que es generi serà motiu d’anàlisi en un programa especial posterior que emetrà BTV. Serà la primera vegada que una televisió faci una lectura d’aquest tipus i en temps real a l’estat espanyol.