Caixes i més caixes. Regidors de la CUP i personal del grup municipal recullen aquests dies els despatxos que han ocupat aquests últims quatre anys. Divendres, el dia abans del ple de constitució del nou Ajuntament, hauran de deixar lliures les sales. “Continuarem la lluita i oposició des del carrer”, afirma l’encara regidora Maria Rovira, que aquest dimecres dirà adeu al consistori en un ple de comiat amb rècord de baixes de regidors, 30.

Els resultats de les eleccions municipals 2019 van deixar la CUP sense representació al nou Ajuntament, però Rovira assegura que des de fora seguiran fent “una feina imprescindible a la ciutat”. La regidora cupaire explica que volen enfortir l’organització als barris “per tornar amb més força el 2023”. Tota la documentació d’aquest mandat que han arxivat en caixes es guardarà en l’espai que la CUP Barcelona té a la seu nacional de la formació.

Maria Rovira admet que la CUP està descontenta amb els resultats del 26-M i que estan immersos en un procés de reflexió amb la militància. La regidora lamenta que sense la CUP al consistori prengui importància el PSC i alerta d’una deriva “cap a la dreta”.