“M’han donat la il·lusió de la vida”. Amb aquestes paraules, l’exalcalde Xavier Trias ha valorat a betevé que el Tribunal Suprem hagi autoritzat que Joaquim Forn (JxC) pugui ser dissabte al ple de constitució de l’Ajuntament i prendre possessió com a regidor. “Espero que el deixin actuar com a regidor”, ha dit Trias, que rebutja que, com demana la Fiscalia, se’l pugui suspendre: “a una persona que no està condemnada no se perquè la volen suspendre”.

Xavier Trias, que aquest dimecres s’acomiadarà de l’Ajuntament, ha dit que després de 16 anys al consistori el retorn de Forn és el seu millor comiat. “Per a mi és molt important que jo acabi amb Joaquim Forn tornant a entrar a l’Ajuntament”, ha afirmat Trias, que assegura que “he estat alcalde gràcies a Joaquim Forn”. L’encara líder municipal del PDeCAT diu que l’etapa de Forn a la presó ha estat “un malson espantós” i demana una solució política i no judicial.

En una piulada a Twitter, la número dos de JxC, Elsa Artadi, ha valorat també que Forn pugui ser dissabte al ple d’investidura.

Els vots de Valls a Colau: “Espero que no passi”

Xavier Trias s’ha mostrat partidari que Ernest Maragall (ERC) sigui l’alcalde. Sobre la possibilitat que Ada Colau (BComú) revalidi l’alcaldia amb el suport de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs), Trias ha afirmat: “hi ha moments que per guanyar pots acabar fent el ridícul”. “Que Colau acabi rebent els vots de Valls, ho trobo lamentable i espero que no passi”, ha sentenciat.