El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, no dona per perdut un acord in extremis amb Ada Colau per a l’alcaldia de Barcelona. El republicà continua confiant en una entesa entre el seu partit i la candidata de BComú, malgrat que l’alcaldessa en funcions hagi decidit presentar candidatura al ple de constitució de l’Ajuntament dissabte. Maragall ha afirmat que la ciutat té l’oportunitat d’aconseguir una “suma intel·ligent” per a un govern “que no es deixi instal·lar en el frontisme i que no impliqui la dominació de ningú sobre ningú”.

 

Maragall s’ha mostrat esperançat sobre la possibilitat que encara es produeixin “converses positives” entre aquest dilluns i dissabte. “Nosaltres seguim esperant una resposta formal de la nostra última conversa”, ha dit.

A la sortida de la presó de Soto del Real, on ha visitat Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Cuixart, Maragall ha defensat que el govern municipal ha d’estar “compromès amb els drets i les llibertats fonamentals”, com també “amb la llibertat dels presos i les preses polítiques”. En aquest sentit, el candidat d’ERC ha destacat que els republicans i els comuns coincideixen en la “urgència” de demanar la llibertat dels presos i el retorn dels polítics exiliats.

Condemna les pintades a la seu de BComú

Maragall també ha condemnat les pintades de llaços grocs a la seu de BComú, un fet que considera “indigne i inacceptable” i perquè s’utilitza “un símbol de democràcia i llibertat com els llaços grocs per atacar”. El candidat republicà ha mostrat la seva solidaritat amb els comuns.