El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, troba a faltar lideratge polític al consistori. Assegura que s’acumulen “ 15 anys de marxa enrere, divisió i no govern“, ha assegurat el president del Grup Municipal en un acte que han fet els d’ERC aquest dissabte al matí per debatre sobre el model de ciutat que vol aspirar ser Barcelona si la formació guanya les eleccions municipals del 2023.

Ens fa falta política en majúscules. La ciutat no pot seguir vivint de transformacions passades i tampoc no pot posposar decisions per falta de lideratge”
Ernest Maragall

Maragall s’ha mostrat convençut que ERC “està preparada per assumir el repte de liderar Barcelona” i ha demanat amb un to irònic, entre riures dels assistents, avançar les eleccions. L’alcaldable d’ERC a la ciutat també ha assegurat que la seva formació representa al 90 % de barcelonins.

Des de l’Espai Pujades a Barcelona, ERC ha debatut sobre mobilitat i model de ciutat, nova economia i recerca, desigualtats i equitat, i sostenibilitat i reptes climàtics a través de diverses taules rodones en què han participat experts en diferents matèries, com l’exregidora de Mobilitat en el primer mandat d’Ada Colau, Mercedes Vidal.

Pendents dels pressupostos municipals

En l’acte, Maragall no s’ha referit als pressupostos de Barcelona 2023, previstos d’aprovació en el ple del 23 de desembre. ERC, però, va advertir aquest divendres que encara falta concreció per tancar un acord i va rebaixar l’optimisme del govern municipal, que ja dona gairebé per fet un pacte per al pressupost del 2023.