L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha carregat contra el govern de Pedro Sánchez per voler crear el relat necessari per poder aplicar la llei antiterrorista a Catalunya. “És evident que el ministre i, per tant, el Govern d’Espanya estan preparant el relat necessari per aplicar la llei antiterrorista i/o per condemnar per terrorisme desenes de joves catalans.”, ha dit el vicepresident de l’ANC, Josep Cruanyes.

La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, ha criticat les paraules de Fernando Grande-Marlaska; el ministre de l’Interior en funcions ha dit que els aldarulls a Catalunya “són de més impacte que els del País Basc”. “És de gravetat màxima i ofensiu, sobretot per a les víctimes del terrorisme”, ha sentenciat la presidenta de l’ANC. També s’han sumat a la crítica el conseller d’Interior, Miquel Buch, i l’alcaldessa, Ada Colau.

Paluzie defensa que l’acció policial busca desafiar els manifestants

L’ANC considera que els operatius policials des que es va publicar la sentència “semblen dirigits a provocar la reacció dels manifestants“. Per això, critiquen que l’objectiu de tot plegat és “alimentar el relat de la violència“.

La presidenta de l’entitat independentista també ha demanat a la Policia Nacional que es limiti a donar suport. “Ens preguntem per què s’ha permès que la Policia Nacional fes detencions irregulars“, ha dit Paluzie.