El Ministeri de l’Interior en funcions té previst condecorar els agents que han intervingut durant les mobilitzacions i aldarulls arran de la sentència del procés. Segons ha explicat el ministre Fernando Grande-Marlaska, en una entrevista a la SER Catalunya, els reconeixements inclouran agents dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil i de la Guàrdia Urbana de Barcelona perquè, segons ha remarcat el ministre, “han format un únic uniforme”. També ha dit que els policies han estat “l’avantguarda” de les mobilitzacions perquè “han restablert l’espai públic”.

Fonts del Ministeri han explicat a betevé que encara no s’han iniciat els tràmits per a aquests reconeixements. Es tracta, segons apunten aquestes fonts, d’una “voluntat” que no es materialitzarà fins que no acabi el dispositiu a Catalunya. Aleshores caldrà decidir quants reconeixements s’atorguen i si s’entreguen a agents ferits -en total 320- o també a unitats que hi han intervingut, com ara les Unitats d’Intervenció Policial de la Policia Nacional, els Grups de Reserva i Seguretat de la Guàrdia Civil, la Brigada Mòbil i l’Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos d’Esquadra, etc.

En la mateixa entrevista radiofònica a la SER, Marlaska ha tornat a parlar de la polèmica generada per l’entrevista al diari ‘La Razón’ en què apuntava que la violència a Catalunya és de més impacte que la del País Basc. El ministre ha matisat i ha dit que el titular indueix a error perquè ell es referia a la violència al carrer i que no comparava pas la violència d’ETA amb els disturbis a Catalunya.