(ACN / Redacció) El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha demanat als caps de llista de Junts, Xavier Trias, i del PSC, Jaume Collboni, a les eleccions municipals 2023 que “en cap cas” acceptin el suport del PP per governar la ciutat. “És un risc patent i explícit“, ha alertat entrevistat a la COPE Catalunya. Per això, Maragall els ha demanat claredat sobre hipotètics pactes amb els populars després dels comicis: “Demano a Trias i Collboni que ho diguin“.

Els líders polítics opinen sobre els possibles pactes

Justament aquest dissabte diversos candidats han opinat sobre els possibles pactes que es poden fer de cara a les eleccions municipals.

Aquest matí, Daniel Sirera, alcaldable del PP, ha demanat a Trias que “sigui clar” i digui qui serà el seu soci preferent si vol formar govern el proper mandat. “Trucarà al PP o, com tot apunta, preferirà ERC per posar Barcelona al servei de la independència?“, és la pregunta que ha enviat al cap de llista de Junts. Sobre aquesta qüestió, Trias ha parlat clar i ha assegurat que, en cas de guanyar les eleccions, “els dos partits polítics als quals m’acostaré en un primer moment són ERC i PSC“.

L’alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, també ha carregat contra el candidat del PSC, Jaume Collboni, i s’ha referit a un possible pacte per formar govern entre el PSC i Junts. “Em preocupa perquè aquesta ciutat necessita governs progressistes i veure que el partit socialista de Collboni hagi obert la porta a fer un govern amb Trias, a mi, això, em sembla incomprensible”, ha afegit Colau.