L’alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona en Comú a les eleccions municipals 2023, Ada Colau, ha carregat aquest dissabte al matí contra el candidat del PSC, Jaume Collboni. Colau ha dit que la seva sortida del govern municipal quatre mesos abans dels comicis “és poc creïble”. L’alcaldessa i candidata a la reelecció ha recordat que durant els darrers quatre anys el candidat socialista ha estat donant suport a les polítiques que s’han impulsat a la ciutat i ha qualificat de “frívol i irresponsable que es dediqui a dir que desmuntarà tot el que hem fet”.

Dard contra la sociovergència

Ada Colau també ha posat el focus en un possible pacte per formar govern entre el PSC i Junts, que considera que aniria en contra dels interessos de la ciutat: “Em preocupa perquè aquesta ciutat necessita governs progressistes i veure que el partit socialista de Collboni hagi obert la porta a fer un govern amb Trias, a mi, això, em sembla incomprensible”, ha afegit Colau.

Justament aquest dissabte el candidat de Junts, Xavier Trias, ha estat clar sobre possibles pactes de govern postelectorals, i ha assegurat que si guanya les eleccions s’oferirà a pactar la governabilitat amb ERC i PSC.

Em preocupa veure que Collboni hagi obert la porta a fer un govern amb Trias”
Ada Colau, candidata BComú.

Acte de BComú amb el Gran Wyoming i Bob Pop

Ada Colau ha protagonitzat un acte de precampanya de Barcelona En Comú a la plaça de Sóller, al districte de Nou Barris, un feu del socialisme. Ha estat una xerrada conjunta amb el presentador Gran Wyoming i l’humorista i escriptor Bob Pop. L’acte s’ha obert a tots els ciutadans i l’ha dirigit la il·lustradora Júlia Solans i Carol Recio, consellera portaveu al districte. Hi han assistit 800 persones assegudes, a les quals s’han afegit altres que s’han quedat dretes.

L’alcaldessa ha posat en relleu les polítiques socials que ha impulsat el govern al llarg d’aquest mandat i ha tret pit assegurant que Barcelona és la ciutat espanyola amb més inversió social i que disposa d’un parc d’habitatge públic més gran. També ha carregat contra “l’extrema dreta”, a la qual ha dit que cal combatre amb la formació d’un “govern progressista”.