El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, ha criticat contundentment el socialista Jaume Collboni per proclamar-se “hereu” de l’exalcalde Pasqual Maragall. “Collboni és hereu dels que el van trair, els que el van abandonar, els que el van marginar, dels que el van negar i rebutjar”, ha sentenciat en un acte al Centre Artesà Tradicionàrius, a Gràcia. El republicà ha assegurat que no li agrada haver de parlar del seu germà: “M’entristeix més que no m’indigna, malgrat que em provoca totes dues coses”.

Maragall ha rebutjat que Collboni faci servir en campanya “frases literals, gestos” de l’exalcalde per “tractar de construir aquesta imatge de continuïtat” amb el PSC actual. “Ni presumeixo, ni puc ni vull presumir de ser hereu de ningú”, ha exclamat Ernest Maragall. I ha afegit: “Entenc el que vol dir el seu llegat —el del seu germà— i tractaré d’estar a l’altura del que va representar”.

Collboni cita l’últim discurs de Pasqual Maragall com a alcalde

Ernest Maragall ha volgut respondre així a la intervenció de Jaume Collboni en un acte de campanya d’aquest dijous al matí, on ha recordat el darrer discurs de Pasqual Maragall com a alcalde de Barcelona. Collboni ha explicat que se senti interpel·lat per les paraules de l’exalcalde en dues de les frases del parlament: “Quan arregleu un barri esteu començant a arreglar el món” i “Barcelona és la seva gent”. Precisament, d’aquesta última frase, n’ha criticat que alguns se l’hagin volguda apropiar: “Nosaltres, el PSC, som hereus d’aquesta tradició, d’aquesta idea força”.

Recuperar la caserna de la travessera de Gràcia

El republicà ha aprofitat aquest acte de campanya a Gràcia per comprometre’s a recuperar la caserna de la Guàrdia Civil de la travessera de Gràcia per a la ciutadania. També ha fet una crida als graciencs perquè Gràcia “torni a ser fàbrica de llibertat per a Barcelona”. “Si Gràcia no calla, Barcelona no callarà”, ha dit als congregats, a qui ha demanat “alçar la veu” per guanyar al conjunt de la ciutat.