Ada Colau Ernest Maragall

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, es reunirà aquest dimecres amb l’alcaldessa en funcions, Ada Colau, per abordar la política de pactes a l’Ajuntament de Barcelona amb la mirada posada al ple d’investidura, previst per al 15 de juny. Serà la primera trobada entre tots dos després que Maragall guanyés les eleccions municipals a Ada Colau per la mínima i que ERC i BComú empatessin a 10 regidors.

La reunió arriba quan Maragall i Colau ja han fet públiques les seves preferències de pactes i no són, precisament, coincidents. El candidat d’ERC aposta per una aliança amb comuns i JxC, mentre que l’alcaldessa en funcions reclama un pacte d’esquerres amb republicans i socialistes. A tot això, s’ha obert la possibilitat d’una majoria alternativa per desbancar Maragall de l’alcaldia amb un hipotètic acord entre Colau i Jaume Collboni (PSC) amb el suport de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs).

Colau es vol reunir també amb Collboni

A banda de la trobada entre Maragall i Colau, fonts dels comuns han anunciat per aquest dimecres també una reunió amb el socialista Jaume Collboni. Però fonts socialistes han negat l’existència de cap trobada amb Colau que, de moment, no té data fixada malgrat que l’alcaldessa en funcions s’hi vol reunir.