La candidata de BComú, Ada Colau, ha anunciat que obrirà converses amb ERC i el PSC per buscar un acord d’esquerres que doni resposta als resultats de les eleccions municipals d’aquest diumenge, en què els comuns van perdre per la mínima a Barcelona i ERC els va avançar per 4.833 vots. En una compareixença a la seu de BComú, Colau ha descartat cap mena d’acord amb JxC —com planteja el candidat republicà, Ernest Maragalli també amb Manuel Valls.

En la primera aparició pública després de la derrota electoral del 26-M, Colau ha carregat contra el discurs de Maragall en la nit electoral. Ha dit que va ser una intervenció “decebedora” perquè es va plantejar “en clau catalana i independentista” i “no va esmentar cap projecte de ciutat”. L’alcaldessa en funcions ha valorat que seria “un grandíssim error” llegir els resultats del 26-M en clau independentista perquè tenen menys regidors a l’Ajuntament que en el mandat anterior.

Per això, Ada Colau ha demanat obrir converses “amb calma i discreció” amb les forces d’esquerres. “Barcelona és una ciutat d’esquerres i progressistes”, ha afirmat la candidata de BComú, que ha recordat que els comuns, ERC i el PSC sumen 28 regidors a l’Ajuntament. “No precipitarem cap escenari”, ha afegit Colau, que, descartant cap entesa amb Valls, tanca la porta a una majoria alternativa a Maragall, com ha plantejat el PSC.

Rebutja anar a parlar amb Forn (JxC)

La candidata de BComú ha respost també la invitació que Ernest Maragall li ha fet aquest dilluns via Twitter. El guanyador de les eleccions ha convidat Ada Colau a acompanyar-lo a la presó de Soto del Real per parlar amb Joaquim Forn (JxC). Colau ha dit que no té inconvenient de visitar els presos, però ha dit que no vol parlar amb Forn de cap acord perquè “no compartim model de ciutat”.