Ernest Maragall, d’Esquerra Republicana, s’ha imposat com el guanyador de les eleccions municipals del 2019 a Barcelona a 30 barris de la ciutat, entre els quals hi ha tots els del districte de l’Eixample. El partit republicà ha aconseguit fer el “sorpasso” a Barcelona en Comú, d’Ada Colau, que ha quedat en la tercera posició amb 14 barris, 40 menys dels que va obtenir el 2015.

Entremig, s’hi ha fet un lloc el socialista Jaume Collboni, que ha guanyat a 24 barris, entre els quals hi ha tots els del districte de Nou Barris, que ara fa quatre anys eren morats. Ciutadans, de Manuel Valls, s’ha imposat a Sarrià, les Tres Torres, Sant Gervasi – la Bonanova i Sant Gervasi – Galvany (Sarrià – Sant Gervasi) i a Pedralbes (les Corts).

JxC no és la primera força en cap barri

Junts per Catalunya, de Joaquim Forn, ha perdut els seus grans bastions de les eleccions municipals. El partit erigit de l’antiga Convergència i Unió no s’ha imposat en cap barri i ha perdut la victòria als districtes de Sarrià – Sant Gervasi i les Corts, on tradicionalment havia guanyat. L’any 2015 va imposar-se en 19 barris de la ciutat i aquest 2019 no ha estat la força més votada en cap.

Nou Barris passa del morat de BComú al vermell del PSC

Després de la victòria dels comuns fa quatre anys, el PSC ha tornat a guanyar els comicis al districte de Nou Barris. Aquest 2019 el socialista Jaume Collboni ha aconseguit tornar a pintar de vermell els 13 barris. Ciutat Meridiana és on els socialistes han obtingut un major percentatge de vot, amb un 38,7 %.

Valls s’imposa per primera vegada en quatre barris de Sarrià – Sant Gervasi

Per primera vegada, el partit taronja entra en joc en el mapa de la ciutat. L’ex-primer ministre francès, Manuel Valls, ha aconseguit imposar-se a Sarrià, les Tres Torres, Sant Gervasi – la BonanovaSant Gervasi – Galvany, al districte de Sarrià – Sant Gervasi, excepte a Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes i al Putxet i el Farró, on ha guanyat el republicà Ernest Maragall. Pedralbes, a les Corts, és el cinquè barri que ha aconseguit Barcelona pel Canvi – Ciutadans.

Vallvidrera i la Dreta de l’Eixample, els millors resultats de BCAP

Vallvidrera i la Dreta de l’Eixample han estat els barris on Barcelona És Capital ha obtingut millors percentatges de vot, un 6,1 % a cadascun. Els ha seguit de prop la Vila de Gràcia, on la candidatura de Jordi Graupera va aglutinar un 5,9 % de les paperetes emeses al barri.