cup barcelona es capital eleccions municipals 2019

Les eleccions municipals del 2019 han deixat la CUP i Barcelona És Capital fora de l’Ajuntament de Barcelona per als propers quatre anys. En canvi, les votacions del 26-M han permès que el PP sí que hi hagi entrat, amb dos regidors (de moment, perquè s’està pendent de l’escrutini definitiu que els podria fer caure). Per entrar a l’Ajuntament de Barcelona cal que les formacions treguin més d’un 5 % dels vots, i el PP n’ha obtingut un 5,01 %.

Ara bé, malgrat que en el conjunt de Barcelona, la CUP i Barcelona És Capital -dues candidatures independentistes- no han aconseguit aquest percentatge necessari de vots, sí que ho han fet en alguns barris de la ciutat. Hi ha 19 barris dels 73 que té Barcelona en què alguna d’aquestes dues candidatures sí que hauria entrat al plenari. A continuació pots veure en quins barris i amb quin percentatge haurien entrat a l’Ajuntament aquests partits.

Més d’un 5 % dels vots de la CUP i BCAP en 19 barris

La CUP, que a tot Barcelona ha aconseguit un 3,89 % dels vots, ha obtingut més del 5 % dels vots en 14 barris: la Vila de Gràcia; Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes; la Clota; Sants; el Gòtic; el Guinardó; el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova; el Poblenou; la Salut; el Congrés i els Indians; el Baix Guinardó; Can Baró, Montbau i Hostafrancs.

I per quins barris hauria entrat Barcelona És Capital a l’Ajuntament? Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes; la Dreta de l’Eixample; el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova; la Vila de Gràcia; Vallcarca i els Penitents; el Putxet i el Farró; Sarrià, la Salut i les Corts. El percentatge de la formació encapçalada per Jordi Graupera ha arribat al 3,74 % dels vots a tota la ciutat.

Cap barri no hauria fet entrar Vox a l’Ajuntament

La formació immediatament posterior amb més percentatge de vot global de tot Barcelona ha estat Vox, que s’ha quedat amb un 1,16 % dels vots dels barcelonins. Ara bé, aquest partit, que ha revifat la dreta en altres municipis del territori espanyol, no hauria aconseguit entrar a l’Ajuntament de Barcelona en cap dels 73 barris de la ciutat. El seu percentatge de vot més alt és un 4,9 % a Pedralbes.