Imatge de La Marina del Port

Aquest dimarts, parlem del futur del gimnàs social Sant Pau del barri del Raval, amenaçat de desaparèixer pels deutes. Però també dels possibles acords de govern a l’Ajuntament de Barcelona, després de les eleccions municipals de diumenge i de les ofertes creuades entre ERC, Barcelona en Comú i el PSC.


Té futur el gimnàs social Sant Pau?

El Raval es podria quedar aquesta setmana sense el gimnàs social Sant Pau. No és un gimnàs qualsevol: té uns 1.400 usuaris al barri i acull persones sense sostre, refugiats, i ex-tutelats per la Generalitat. Duu a terme una important tasca social, que ara corre perill per culpa dels deutes. L’edifici, situat a la Ronda Sant Pau, pot ser víctima de l’especulació immobiliària. En parlem amb:

  • Ernest Morera, membre de la cooperativa del gimnàs social Sant Pau
  • Jordi Bordas, membre de la cooperativa del gimnàs social Sant Pau
  • César Zúñiga, portaveu de l’Espai de l’Immigrant
  • Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació
  • Carme Villalba, usuària del gimnàs social Sant Pau

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Els possibles pactes a l’Ajuntament

Un cop passades les eleccions municipals, comencen a visualitzar-se diferents escenaris de pactes de govern. El guanyador, Ernest Maragall (ERC), proposa un acord entre els republicans, els comuns i JxCat. Però Ada Colau (BComú) es nega a entendre’s amb la llista liderada per Joaquim Forn i obre la porta a una altra aliança amb ERC i el PSC, que Maragall també rebutja. Mentrestant, els socialistes es mostren disposats a fer el què calgui per evitar que hi hagi un alcalde independentista. En parlem amb Xavier Torrens, professor de Ciència Política a la UB:


L’actualitat a les xarxes

El partit ultradretà VOX ha tornat a fer de les seves, celebrant els seus resultats a l’Ajuntament de Madrid amb un lema falangista que ha encès totes les alarmes a Twitter. Però també s’ha comentat molt l’anunci del rei emèrit, Joan Carles I, que ha decidit retirar-se de la vida pública. La crisi del Barça i la trobada entre els Jonas Brothers i l’Alfred Garcia són altres de les qüestions que ens comenta l’Albert Puyuelo:


Gimcana cultural

La Bea Rodríguez ens parla del Primavera Sound, però també de les activitats de la Setmana de la Sostenibilitat i del concert inaugural del cicle Música als Parcs, aquest divendres, entre moltes altres propostes:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: