Les bases de BComú s’han pronunciat de cara a la investidura: avalen que Colau repeteixi com a alcaldessa de Barcelona amb el PSC i el suport de Manuel Valls. Un 71 % dels votants s’han decantat cap a aquesta opció, la mateixa que havien defensat la direcció i Colau per mantenir-se a l’alcaldia.

2.887 vots per al pacte amb el PSC

Des d’aquest dijous i fins a aquest divendres a les 17 h, prop de 10.000 inscrits al registre dels comuns estaven cridats a votar telemàticament entre les dues opcions que plantejava el partit: pacte de govern amb ERC i fer alcalde Maragall, o pacte de govern amb el PSC i suport de Valls per fer Ada Colau alcaldessa.

Finalment, ha guanyat la darrera opció. Hi han votat a favor 2.887 persones (71,43 %), mentre que 1.155 persones (28,57 %) han preferit el pacte amb ERC. En total han exercit el dret a vot 4.042 activistes de BComú, un 40 % del cens.

Una investidura incerta

La candidata a la reelecció, Ada Colau, ha celebrat els resultats perquè “més d’un 70 % dels vots han dit que tenir l’alcaldia és rellevant” per consolidar les polítiques iniciades en l’últim mandat i “amb aquest mandat anirem a la investidura”.

Colau també ha admès que aquesta investidura serà “una de les més obertes i amb més incerteses de la història municipal”. Ha assegurat que no ha parlat amb Manuel Valls, de qui en necessitarà els suports per assolir la majoria absoluta necessària perquè prosperi la investidura.

“Seguirem defensant el tripartit”

La consulta dels comuns va arribar l’endemà que la direcció del partit donés per morta la possibilitat de fer un govern tripartit amb ERC i el PSC, ja que cap de les dues forces no ho volia.

Tot i això, Colau ha assegurat que “seguirem defensant el tripartit” més enllà de la investidura i ha lamentat que Ernest Maragall —24 hores abans de la investidura— s’hagi obert a compartir alcaldia amb Colau: “Tant de bo ERC hagués consultat les seves bases sobre el tripartit, potser no hauríem arribat aquí”.