La número de tres de Barcelona en Comú, Janet Sanz, ha acusat ERC de “voler condicionar” la consulta interna a les bases dels comuns després que el republicà Ernest Maragall hagi anunciat la seva disposició a repartir-se l’alcaldia amb Ada Colau. “Que respecti els processos interns de Barcelona en Comú”, ha demanat Sanz a Maragall. Els comuns han rebutjat acceptar l’alcaldia compartida d’Ernest Maragall i han definit aquesta oferta com “una gesticulació més” que s’allunya de qualsevol “proposta concreta”.

“Les seves declaracions són una sèrie de comentaris producte més del nerviosisme i de la tensió que no pas d’una proposta que pugui ser valorada seriosament”.

En una compareixença davant dels mitjans de comunicació, la número tres dels comuns ha retret a Ernest Maragall que no hagi proposat l’alcaldia compartida durant les últimes setmanes de negociacions després de les eleccions municipals del 26 de maig. Segons ha dit Janet Sanz, qualsevol proposta de pacte de govern com aquesta necessita una consulta, d’acord amb els estatuts dels comuns. “Han tingut molt temps per fer qualsevol proposta”, ha recriminat.

 

Preguntada insistentment per si BComú estaria disposada a acceptar l’oferta, Sanz ha dit que no farà “futuribles” i que cal esperar als resultats de la consulta a les bases, que es tancarà a les 17 h d’aquest divendres. Un cop finalitzat el recompte de vots, Barcelona en Comú compareixerà per fer una valoració dels resultats.