“Junts a l’Ajuntament de Barcelona”. Així és com el president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat unitat als independentistes per aconseguir guanyar l’alcaldia de Barcelona. Ho ha fet en el seu discurs del congrés constituent de la Crida Nacional, en què ha reclamat als diferents actors que s’asseguessin a parlar per arribar a acords.

“Conseller Maragall, conseller Forn, Ferran Mascarell, Neus Munté i Jordi Graupera per favor, fem una candidatura junts”

Però Torra ha anat més enllà. El president de la Generalitat ha demanat als assistents que s’imaginessin com canviaria la situació si els independentistes guanyessin l’alcaldia de Barcelona, i també les eleccions europees a Catalunya. I encara més, si en aquestes eleccions s’aconseguís superar el 47 % dels electors a favor de la independència. Per això, ha remarcat que aquestes són unes eleccions molt importants, “hem de guanyar Barcelona i les eleccions europees. No renunciem a res”.

“Unitat, llibertat i República”

“Vam trobar la fórmula el primer d’octubre: unitat, llibertat i República” ha sentenciat el president Quim Torra, en un discurs marcat per la unitat. Torra ha assegurat que és necessari anar units per tal d’aconseguir fer possible la República Catalana.

Per això, ha demanat que es tinguin en compte tres banderes clau: el diàleg, la no violència i els drets civils, i l’autodeterminació.

Graupera respon a Torra i li retreu que la proposta d’unitat arriba tard

“Vau tenir temps, disposició i mètode per treballar per una unitat que no diluís la pluralitat, ni subhastés l’electorat en un casino. És tard per comprar-vos un moviment de base” li ha etzibat Jordi Graupera al president de la Generalitat després que reclamés una llista unitària a Barcelona.

Graupera ha retret a Torra que amb aquest tipus de crides per a la unitat “només protegeixes Convergència” i afirma que Esquerra mai s’hi sumarà. Per això, ha catalogat la proposta com “un argument electoral que acompanya l‘estratègia d’apel·lar a la pena“.