micròfons de betevé

El Ple ha aprovat l’ampliació del Consell d’Administració d’Informació i Comunicació de Barcelona (ICB, SA), la societat municipal que gestiona betevé. El consell passarà de cinc a sis membres, amb la incorporació de Neus Sanchís, a proposta de la CUP. En el ple s’havia de votar també el nom de Ferran Touitan, a instàncies de Cs, però s’ha retirat de l’ordre del dia perquè no tenia els suports necessaris per prosperar. Segons algunes fonts, el PDeCAT, ERC i la CUP no veien amb bons ulls el seu nomenament per les posicions que ha mantingut en relació amb la immersió lingüística.

El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha recordat que el Consell Consultiu va emetre un dictamen favorable als dos noms i ha instat els grups que no han donat suport a la proposta de Cs (PDeCAT, ERC i CUP) a reflexionar. Jaume Ciurana (PDeCAT) ha denunciat l’intent del govern de “repolititzar” el Consell d’Administració, i ha explicat que en mandats anteriors es va fer un esforç per eliminar la proporcionalitat política i buscar perfils amb mèrits.

Carina Mejías (Cs) ha dit que s’ha trencat “un acord històric” de l’Ajuntament per respectar la pluralitat del Consell d’Administració i ha acusat els grups d’actuar per “interès partidista i ideologia sectària”. “La pluralitat i credibilitat de betevé ha quedat ferida”, ha sentenciat. Des del PP, Xavier Mulleras ha criticat que s’hagi “vetat per raons ideològiques” un dels aspirants al consell i ha demanat, sense èxit, que es retirés el punt si no es podien votar els dos membres nous.

La incorporació de Neus Sanchís al Consell d’Administració ha rebut el suport de BComú, el PDeCAT, ERC, el PSC, la CUP i el regidor Joan Josep Puigcorbé. Gerard Ardanuy s’ha abstingut, mentre que Cs i el PP hi han votat en contra. Sanchís se sumarà a un consell formar per Isona Passola, Carles Bosch, Josep M. Carbonell, Carlos Nieto i Vicenç Villatoro.