El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, no té clar si es quedarà a l’Ajuntament durant tot el mandat en cas que els seus regidors no siguin decisius per formar govern. En una entrevista al ‘bàsics‘ ha reconegut que per quedar-se en política “has de tenir feina a fer. Jo soc empresari, no he perdut mai el temps. No l’he perdut, ni el perdré”. De moment, té clar que estarà els quatre mesos que falten per a les eleccions municipals “a totes” i remarca que la seva voluntat és “de servir”.[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira l’entrevista completa amb Josep Bou” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/entrevista-bou-pp-municipals-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Per aconseguir treure un resultat que pugui fer decantar la balança cap a una banda o una altra, Bou preveu tenir a Nou Barris el seu principal planter de vots. De fet, es mostra convençut que hi treurà “més que vots que a les Corts o Sarrià” i apunta al seu coneixement del districte, “on hi he estat 40 anys i conec aquella gent” per guanyar-se la confiança dels votants.

Bou no té problema a fer broma i reconèixer que “com a mínim tindré un vot”, referint-se al seu propi perquè tot i “viure a cavall entre Bellaterra i Barcelona”, està empadronat a la ciutat.

“No cal fer cordó sanitari contra Vox”

En cas que els regidors del PP siguin necessaris per escollir l’alcalde, Bou no veu inconvenient a pactar amb Vox. Segons Bou, Vox no és un partit d’ultradreta i per tant no cal posar-hi barreres per evitar que arribi al govern municipal. Al contrari, assegura que si es dona la circumstància ens hi asseurem a parlar i “si hem de sumar, sumarem”.

“Fa un parell de mesos deia que s’havia de votar a Valls”

Amb qui tampoc tindria problema a pactar és amb Manuel Valls. De fet ha reconegut que fa només “un parell de mesos, era dels que deia que s’havia de votar en Valls”, però ha canviat de parer perquè considera que l’exprimer ministre francès s’ha acostat a posicionaments d’esquerres. El candidat del PP considera que l’estratègia de Valls “deixa un espai buit, que s’ha d’ocupar” i remarca que “anant separats sumarem més que no pas junts”.

“No pot quedar ni un ‘top manta'”

Pel que fa a temes que han centrat el debat polític a la ciutat, Bou assegura que s’ha de posar fi al ‘top manta’: “No en pot quedar ni un, ni a dalt ni a baix de la plaça de Catalunya”. No concreta de quina manera resoldria el problema, però assegura que s’ha de fer perquè “la imatge de Barcelona dels manters ha de desaparèixer”.

Per combatre la inseguretat, el candidat del PP assegura que el primer que s’ha de fer és “donar moral a la Urbana i donar-los mitjans”. També promet combatre les ocupacions i recorda el seu cas: “a mi em van ocupar nou pisos, just després de construir-los”. I explica que els va aconseguir desocupar “parlant amb ells perquè si és pel jutge encara hi som”.