La manifestació organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural per la Diada del 2018 serà a la Diagonal, entre Palau Reial i Glòries. Des del 2014 que no es feia a la Diagonal i seran aproximadament sis quilòmetres de recorregut. Les dues entitats sobiranistes criden a omplir la via per commemorar l’aniversari de l’1-O i apel·len a l’esperit de la jornada del referèndum per a aquesta mobilització.

Amb el lema “Fem la República Catalana”, la marxa de l’11 de setembre pretén ser multitudinària, però les entitats també han fet palès que cal que sigui una “mobilització permanent” per continuar reclamant que els polítics que es troben a la presó quedin en llibertat.

Les entitats criden a manifestar-se “pacíficament i cívicament”. La vicepresidenta d’Òmnium, Marina Llansana, ha explicat que aquesta manifestació tindrà un caràcter diferent de les d’anys anteriors perquè es farà en un “context de repressió”. Per la seva banda, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat que l’11-S del 2018 ha de servir per “demanar que es faci efectiu el mandat de l’1-O votat que va ser ratificat el 21-D”.

Reclamen a l’Estat la llibertat dels presos

ANC i Òmnium Cultural també ha reclamant al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que insti la Fiscalia General de l’Estat “a retirar tots els càrrecs contra presos polítics catalans, que són innocents i no han comès cap delicte”.