jordi sanchez i jordi cuixart

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez compleixen aquest diumenge 300 dies empresonats. Coincidint amb aquesta data, el president d’Òmnium Cultural ha fet pública una carta al diari ‘ARA’, en què assegura que el judici oral dels polítics empresonats i a l’exili ha de servir per “acusar l’Estat de vulneració flagrant” dels seus “drets fonamentals” i per “interpel·lar el conjunt de l’opinió pública davant el retrocés democràtic que vivim”.

En la carta Cuixart fa una crida a la unitat al sobiranisme i considera que el moviment necessita “enriquir lideratges a les institucions i a peu de carrer” i “assolir grans consensos”. A més, afirma que “el diàleg honest i sense condicions prèvies serà l’única solució de resolució del conflicte polític” entre Catalunya i Espanya.

Cuixart creu que “és imprescindible treure profit dels lideratges existents i que alhora se’n generin de nous”. “La lluita antirepressiva és un dels principals fronts unitaris del sobiranisme i seria absurd renunciar-hi, ja que és un instrument bàsic per avançar en tots els processos d’alliberament nacional”, ha reflexionat el líder d’Òmnium.

Per Jordi Cuixart “els presos polítics i exiliats” són una palanca democràtica que pot “aconseguir que la comunitat internacional denunciï” la situació que es viu a Catalunya. Per aquesta raó, subratlla que no han de “cedir a l’intent de silenciar la barbaritat jurídica de la justícia espanyola, amb acusacions desproporcionades i sense fonament”.

El líder d’Òmnium explica que els 300 dies a la presó han enfortit les seves conviccions democràtiques. “Ja fa mesos que no hi ha condemna que em faci doblegar”, assegura. En aquest sentit, considera que la seves condemnes pesaran “molt més en ells que a nosaltres”.

Jordi Sànchez també ha volgut dir la seva en una data tan marcada. L’exdirigent de l’ANC ha volgut donar les gràcies a tota aquella gent que fa 300 dies que reclamen la seva llibertat i la de Jordi Cuixart als carrers. A través de les xarxes, ha donat les gràcies per no oblidar-los i ha recordat que porta “300 sense la meva família, 300 dies de vergonya d’un estat”.