La regidora de Sant Andreu en funcions, Lucía Martín, ha apel·lat la resta de consellers andreuencs a continuar la lluita “allà on estiguem” per defensar els drets de la ciutadania aconseguits en aquest mandat. Martín ha afirmat que els avenços assolits en polítiques socials, feministes i d’emergència climàtica ara perillen per l’arribada de forces polítiques constitucionalistes. La regidora de BComú ha fet aquestes declaracions en el comiat del Consell Plenari de Sant Andreu.

Cal aliar-se per protegir la ciutadania d’uns pocs que volen fer negoci a costa dels drets de molts”
Lucía Martín, regidora de Sant Andreu en funcions

Emocionada per acomiadar Montserrat Benedí

L’emoció s’ha fet evident quan Lucía Martín també s’ha referit a la presidenta en funcions del Consell Plenari de Sant Andreu, Montserrat Benedí, que no entrarà com a consellera en el proper mandat. “Em fa mal que aquesta ciutat perdi una consellera com tu, però no et perdem com a veïna i ens continuarem trobant”, ha reflexionat Martín.

En el darrer consell plenari de Sant Andreu, Lucía Martín també ha elogiat la bona entesa i to dels consellers de Sant Andreu i ha donat les gràcies als veïns que “els han pressionat, atabalat i tornat boges” per tirar endavant la feina. Martín considera que s’ha treballat “moltíssim” i que segur que han tingut errors però ho han fet “amb la màxima voluntat i dedicació d’hores”.

Sense experiència prèvia en política municipal

Lucía Martín ha reconegut que ser regidora era “una feina que desconeixia” i ha donat les gràcies a tothom que li ha ensenyat a exercir com a tal així com per haver-li deixat conèixer Sant Andreu. “Per a algú que és veïna del Raval, Sant Andreu era molt llunyà i ara me’l sento molt meu”, ha reconegut Martín.

Lucía Martín, enginyera química de formació, va ser diputada per Barcelona al Congrés dels Diputats en la coalició En Comú Podem entre el gener del 2016 i el maig del 2019. En la seva primera experiència en política municipal, Martín ha compaginat la Regidoria de Sant Andreu amb la d’Habitatge i Rehabilitació.

Més plenaris pendents

Els plenaris de comiat s’han de celebrar abans de dissabte, 17 de juny, quan està prevista la constitució del nou Ajuntament de Barcelona. Només resten pendents el d’Horta-Guinardó i el de l’Eixample, que tindran lloc dijous, 15 de juny.