Cadascun dels quatre partits de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona han mostrat les seves diferències contra la mesura d’ampliació d’horaris comercials.

Tot i que el líder municipal del PSC, Jordi Martí, ha qualificat l’acord de positiu, també ha considerat que el govern municipal ha actuat tard i improvisadament. Martí creu que les associacions de comerciants són les que haurien d’haver donat la notícia perquè són les que han tret a la ciutat del laberint d’horaris comercials, ha dit.

Per altra banda, el president municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que la mesura és insuficient perquè hauria de donar més  llibertat als comerços i no posar fre a la proliferació de grans superfícies als voltants de la ciutat.

Per contra, el líder d’ICV-EUiA a l’Ajuntament, Ricard Gomà, ha opinat que la modificació va massa lluny i que pot tenir un efecte devastador pel comerç.

Jordi Portabella com a president del Grup Municipal d’ERC+Dcat+Rcat, ha assegurat que estaran disposats a acceptar canvis al calendari però que no consentiran que s’ampliïn els dies festius en els quals es permeti l’obertura.