Els candidats han repassat els seus guions fins a l'últim moment. Però l'actualitat mana i l'inici del debat l'ha marcat la campanya organitzada fa uns dies a Twitter que anima els independentistes de Barcelona a votar Jordi Martí. El cap de l'oposició a l'Ajuntament s'ha refermat una vegada més a ampliar l'espectre de votants. JAUME COLLBONI candidat a les primàries del PSC "Si ve a votar gent d'altres sensibilitats espero que també votin el PSC independentment del candidat el 2015." JORDI MARTÍ candidat a les primàries del PSC "Si cada vegada que algú truca a la porta li demanem totes les credencials, estem condemnant el PSC a que sigui un partit marginal." Les primàries han acabat visibilitzant la situació actual del PSC. S'ha convertit en un espai de debat entre els candidats favorables al dret a decidir i els que aposten pel rumb que ha pres la direcció. Sigui com sigui, saben que el PSC no viu un bon moment i per això tots ells es postulen com la garantia del canvi i la renovació del partit a la ciutat. CARMEN ANDRÉS candidata a les primàries del PSC "Formo part d'aquella part immensa gràcies a la qual hem pogut governar i en aquestes primàries hi ha lloc per aquest perfil." LAIA BONET candidata a les primàries del PSC "L'única manera que farem bé els deures és cridant a la màxima participació en aquest procés i només tenim dues opcions: la continuitat o el canvi." JAUME COLLBONI candidat a les primàries del PSC "Si guanyes tu Jordi ets el que continues, per tant, és el continuisme, sinó hi haurà un canvi." JORDI MARTÍ candidat a les primàries del PSC "Hi ha molta gent que em diu, qui és el Pere Navarro dels 5, i és el Jaume Collboni." ROCÍO MARTÍNEZ-SAMPERE candidata a les primàries del PSC "Les primàries són l'oportunitat per tornar a oxigenar el PSC i que tornem a ser centrals." Totes les candidatures també han coincidit a criticar el govern de Xavier Trias de no tenir un full de ruta clar per a la ciutat.

La campanya avança ràpidament amb la mirada posada en el 29 de març -el dia de les eleccions- i això obliga els candidats a diferenciar-se els uns dels altres per començar a recollir vots.

Més enllà de les mesures que proposen per arribar al govern municipal, la qüestió que de moment està centralitzant el debat és el posicionament respecte al dret a decidir, i en definitiva, el rumb que ha de seguir el PSC.

Després de la campanya engegada a Twitter per animar els independentistes de Barcelona a votar Jordi Martí, aquest divendres ell mateix ha admès que “és normal que els independentistes busquin un candidat més proper a les seves idees”. Tot i que s’ha desmarcat de la iniciativa en qüestió, Martí ha insistit que cal obrir l’espectre de votants “perquè sinó condemnarem el PSC que sigui un partit marginal.”

Jaume Collboni creu que aquest tipus de campanyes “són legítimes” però “poden distorsionar el procés de primàries.” De la mateixa manera ho veuen Rocío Martínez Sampere, que creu que pot contaminar el procés, i Carmen Andrés, que assegura que l’objectiu de les primàries “és parlar de Barcelona i no del sobiranisme.”

Laia Bonet, per la seva banda, es posiciona com “la garantia del canvi a la ciutat, que ha de sumar els de dins i els de fora” per desmarcar-se clarament de la línia que segueix la direcció del PSC. Una direcció defensada en aquestes primàries per Collboni, a qui Martí ha qualificat de ser “el reflex de Pere Navarro a Barcelona”.

Totes les candidatures han coincidit a criticar el govern de Xavier Trias de no tenir un full de ruta clar per a la ciutat i han apostat per un projecte progressista, contra les desigualtats i a favor dels drets socials.