RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Que pugui haver-hi un pagament puntual per una activitat crec que és de sentit comú, però en cap cas el model de pagament per entrar al recinte. Això és el que creiem que si aconseguim suprimir-ho i aconseguim que hi hagi un acord majoritari, i espero que així es produeixi, crec que, sincerament, haurem fet una aposta per enfortir Montjuïc com a equipament públic i cultural de referència a Barcelona."

“Ens agradaria que el govern recapacités”, ha declarat aquest dijous el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà. La proposició que la coalició presentarà arriba, de fet, just després que aquest dimecres el govern es quedés sol en una Comissió de Presidència extraordinària en què tota l’oposició en bloc va censurar la mesura de pagar per entrar al Castell de Montjuïc. “Esperem una majoria política per instar a revocar la mesura per mandat de la Comissió”, ha dit Gomà. El líder ecosocialista ha demanat que els continguts del Castell es defineixin de forma pública i ha defensat l’accés lliure i gratuït al recinte. Gomà només s’ha mostrat partidari de pagar per entrar en determinades activitats o exposicions.

La proposició sobre el Castell de Montjuïc s’acompanyarà, a més, d’un prec a la mateixa Comissió de Cultura en què Iniciativa demanarà al govern que faci les gestions oportunes perquè tampoc no s’hagi de pagar entrada per accedir al recinte modernista de l’antic Hospital de Sant Pau. “No volem que el Castell de Montjuïc i el recinte de Sant Pau es converteixin en un parc temàtic subordinat als diners dels turistes”, ha sentenciat Gomà.