Darrere la proposta hi ha un usuari de Twitter, Kim Aulet, que va llançar la idea adreçada als independentistes que no fossin militants del PSC. Es tracta de registrar-se i participar a les primàries donant el suport a Jordi Martí. Consideren que l’impacte que podria tenir una participació dels independentistes a les primàries podria arribar a condicionar el resultat i fer que el candidat a l’alcaldia de Barcelona sigui l’únic que es mostra “partidari, sense matisos, del dret a decidir”.

 

 

En un escrit al portal Catalanweb, argumenten que el motiu principal és el de “fer trontollar el politburó del PSC. Si algú pot causar una forta sotragada al ‘statu quo’ que promulga el carrer de Nicaragua és Jordi Martí”. Diuen que una victòria de Jordi Martí podria obrir “una greu crisi al si de la direcció nacional del PSC i propiciar un congrés extraordinari i un canvi de direcció”.

La campanya vol mobilitzar uns 2.000 suports de ciutadans que podrien inclinar la balança. “Amb 2.000 vots aconseguiríem, des de l’independentisme, decidir el candidat del PSC a l’alcaldia. El suport al candidat s’expressa a la xarxa a través de l’etiqueta #indyXmarti.

 

El PSC esgrimeix la declaració de principis

El partit no ha reaccionat a la campanya però sí que ha recordat a través del seu compte de Twitter que per participar a les primàries cal subscriure un document de 10 punts en què es condensen els principis del socialisme català. Uns principis que impliquen el catalanisme entès en el marc d’una Espanya i Europa federals, en el ser demòcrates, progressistes i d’esquerres.