MANEL FERNÁNDEZ, militant del PSC "Barcelona necessita un ajuntament amb uns socialistes, uns alcaldes i uns regidors amb pilotes, no quatre maricons que estiguin allà signant aquí un val i aquí no sé què.. quatre tecnòcrates, disculpeu que em posi així",

Reaccions que han arribat des de més enllà de les files socialistes. Pilar Rahola se n’ha fet ressò al seu compte personal.

Veient el rebombori aixecat pels seus comentaris, Manel Fernández, s’ha vist obligat a emetre una nota de rectificació en què admet que  va pronunciar unes paraules “plenament desafortunades”. Fernández assegura “que no em referia ni volia ofendre a ningú en concret. Sempre he respectat la condició sexual de cadascú i així sempre m’he manifestat i manifestaré”.

Unes declaracions que Fernández va fer en una roda de premsa en què va denunciar presumptes irregularitats en el procés per escollir els candidats a les primàries per liderar el PSC de Barcelona, una cursa de la qual ha quedat exclòs.

La sectorial de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) del PSC ha exigit a Fernández que rectifiqui pels seus insults “homòfobs” i li ha advertit que, en cas de no fer-ho, el denunciaria davant la Comissió de Garanties Estatutàries, perquè aquesta estudiï la seva expulsió del partit.