Representants sindicals dels treballadors del metro decideixen aquest dilluns, 10 de setembre, en un comitè extraordinari si convoquen vaga durant les Festes de la Mercè, del 21 al 24 de setembre. Estava previst que la mobilització es convoqués divendres, després que els treballadors decidissin per majoria fer aturades parcials. Dels 3.500 empleats que formen la plantilla de metro, 108 van reunir-se en assemblea dijous i 97 van votar a favor de les aturades. Tot i això, segons ha pogut saber betevé, la Confederació General del Treball (sindicat majoritari al suburbà) ha decidit no estar al comitè de vaga i això ha fet retardar la convocatòria final.

En cas que la vaga finalment tiri endavant, consistirà en aturades de dues hores al matí, dues a la tarda i dues a la nit. L’objectiu és denunciar els “incompliments reiterats del conveni per part de la direcció”. Aquesta situació l’han expressat alguns treballadors durant la reunió celebrada aquest dijous.

La CGT, fora del comitè de vaga

Al llarg del matí d’aquest divendres, la CGT del metro ha manifestat la seva voluntat de sumar-se i participar en la vaga perquè “és un mandat de l’assemblea”, però rebutja formar part del comitè de vaga. Aquest òrgan, entre altres coses, participa en les reunions amb la direcció de l’empresa. Fonts d’aquest sindicat han explicat a betevé que la vaga “respon a interessos d’alguns treballadors i no de tota la plantilla del metro”.

Des de la Unió General de Treballadors afirmen que la decisió de la CGT “és un camí mal pres” i que la decisió la podrien haver anunciat abans, durant l’assemblea de treballadors de dijous.

Dilluns, 10 de setembre, data límit

Aquest dilluns, 10 de setembre, és l’últim dia possible per convocar vaga durant els quatre dies que duren les Festes de la Mercè. Des de la convocatòria de la mobilització fins a la primera jornada d’aturades hi ha d’haver 10 dies naturals.