Fotografia regidors Ajuntament de Barcelona

Diversos líders municipals han recordat l’1 d’octubre del 2017 a través de piulades a Twitter. És el cas de l’alcaldessa, Ada Colau, i els líders dels grups independentistes, Ernest Maragall (ERC) i Joaquim Forn (JxC). Pel que fa a Manuel Valls (BCN Canvi), ha denunciat que va ser “una consulta il·legal” i Luz Guilarte (Cs) també l’ha criticat. La resta de líders municipals no han fet cap esment d’aquell dia a les xarxes socials.

“Tots i totes tenim l’1-O gravat a la memòria”, diu Colau en un tuit en què recorda que fa dos anys que l’Ajuntament exerceix l’acusació popular en la causa de les càrregues policials d’aquella jornada. Precisament, aquest dimarts, el consistori ha anunciat que es vol portar a declarar com a investigats 28 comandaments intermedis de la Policia Nacional, la majoria dels quals (23) encara no havien estat cridats.

Maragall i Forn, “determinats”

El líder municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha piulat que dos anys després “seguim amb la mateixa determinació” malgrat “l’Estat amenaçador”. “Som un poble que segueix determinat i compromès en la lluita per les llibertats”, ha escrit Joaquim Forn (JxC) des de la presó de Lledoners.

Valls respon Colau: “No pot repetir-se mai més”

El president del Grup Municipal de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, ha aprofitat el tuit d’Ada Colau per afirmar que l’1-O va ser “una consulta il·legal i fora del marc constitucional”.

La líder municipal de Cs, Luz Guilarte, ha piulat que l’1 d’octubre “és un dia trist per a la democràcia a Catalunya”. “Ser demòcrata és respectar les lleis”, apunta.

Collboni recorda Campoamor

El líder socialista i primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha recordat a Twitter l’1 d’octubre del 1931, el dia en què es va aprovar el vot de les dones gràcies a la lluita de Clara Campoamor.

El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, no ha fet cap esment a les xarxes sobre l’1 d’octubre.