XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Em dóna una gran satisfacció comunicar-ho avui perquè veig que la via parlamentària a les Corts va fatal perquè el PSOE i C's es neguen a la compareixença del senyor Fernández Díaz allà. Ahir van votar en contra de la compareixença perquè donés informació sobre això. Per tant, em satisfà molt especialment que anem a judici oral i que d'una vegada s'aclareixi el tema."

Xavier Trias ha anunciat aquest dimarts la decisió del jutge de portar a judici el que tres periodistes del diari ‘El Mundo’ van publicar el 27 d’octubre de 2014. Quan es va publicar, Trias ja va negar la informació, la va qualificar de “totalment falsa” i va anunciar una querella contra el diari i els periodistes que van signar la notícia. El jutjat de Madrid va acceptar a tràmit la querella i ara ha obert judici oral perquè creu que els fets tenen caràcter de delicte previst en el Codi penal.

“Em dóna una gran satisfacció comunicar-ho avui perquè veig que la via parlamentària a les Corts va fatal”, ha dit Trias, que ha criticat que el PSOE i C’s es neguessin a demanar la compareixença de l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz al Congrés per donar explicacions del cas. “Em satisfà molt especialment que anem a judici oral i que d’una vegada s’aclareixi el tema”, ha sentenciat l’exalcalde.