"El govern ha estat força tranquil, molt posicionat amb la política repressiva contra un col·lectiu tan vulnerable i també tranquil en el sentit que a l'hora de discutir i de debatre els pressupostos tenen l'alternativa de la qüestió de confiança." "Nosaltres no participarem en una mena de subhasta partidista a veure qui incorpora els seus objectius al pressupost per tal de treure rèdits partidistes." "El nostre punt de partida per una conversa amb Ada Colau és el punt final immediat. Per què? Per què el nostre model de ciutat està a les antípodes del que representa Ada Colau."

Els cupaires s’han reunit aquest dimarts amb el govern en una trobada que s’ha allargat durant més d’una hora. Malgrat això, María José Lecha (CUP) ha dit sortir “decebuda” amb el govern perquè no l’ha vist disposat a canviar la “política repressiva” amb els manters. Aquesta era la condició principal que la CUP va posar per entrar a negociar els comptes. Lecha també ha dit que ha vist el govern “força tranquil” a l’hora de discutir els comptes perquè “tenen l’alternativa de la qüestió de confiança”.

Fonts municipals han explicat que l’executiu no té la percepció que les reunions amb la CUP hagin acabat i asseguren que hi haurà noves trobades a finals de setmana per abordar les alternatives sociolaborals que s’ofereixen als manters i altres qüestions del pressupost. Les mateixes fonts remarquen que els dispositius policials contra la venda a la manta no són extraordinaris. Admeten que en alguns punts hi poden haver tensions, però que treballen per reduir-les i recorden que aquesta activitat no està permesa a l’espai públic.

La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha pronosticat “males perspectives” perquè la formació taronja doni suport al pressupost. Mejías assegura que els seus objectius -polítiques socials, reactivació econòmica i habitatge- no es garanteixen. “Molt haurien de canviar els pressupostos”, ha admès la líder de C’s, que ha descartat participar en “una subhasta partidista a veure qui incorpora els seus objectius per treure rendiment partidista”.

Alberto Fernández Díaz (PP), que s’ha reunit aquest dimarts amb el govern, ha criticat la proposta pressupostària inicial i ha dit que no negociaran per diferències ideològiques. “El nostre punt de partida és un punt final immediat”, ha sentenciat Fernández Díaz, que ha afegit que  “el nostre model de ciutat està als antípodes del que representa Ada Colau”. El líder del PP ha dit que en la presentació dels comptes, aquest dilluns, “hi havia més foto de Collboni que no un pressupost per Barcelona”, i ha reclamat al PSC que sigui “exigent” amb la Generalitat i “coherent” amb la ciutat.