AGUSTÍ COLOM, regidor d'Empresa i Turisme "Demandem el 100 % de la taxa i, per tant, no podem fer res més que seguir aquest mandat. Per altra part hem assenyalat que la taxa turística de la ciutat de Barcelona, comparat amb atres grans ciutats europees, és una taxa que està a la taula baixa. Per tant, podria haver un recorregut d'increment d'aquesta taxa."

Colom ho ha explicat en la clausura de la trobada de ciutats per parlar de la gestió del turisme urbà. El regidor d’Empresa i Turisme ha afirmat que Barcelona ha “d’aprendre d’altres ciutats i ser més capaços de tenir més competències municipals”. En aquest sentit ha apel·lat a la col·laboració amb altres administracions, com la Generalitat, en el cobrament de la taxa turística.

Tot i així, la mesa en què el govern català i l’executiu de Colau negocien el percentatge de retorn que la taxa ha de tenir a Barcelona continua sense variar la xifra. Per aquest motiu, Agustí Colom ha demanat a la Generalitat que encareixi aquesta taxa perquè “si la comparem amb altres ciutats europees és a la banda baixa i, per tant, vol dir que podria tenir un recorregut d’increment”.

Durant la clausura de l’acte, Colom també ha interpel·lat la resta de ciutats europees amoïnades per la massificació turística per crear sinergies i compartir informació, en especial a l’hora d’investigar els habitatges d’ús turístic il·legal oferts a través de plataformes digitals.