JORDI CORONAS, portaveu de Grup Municipal d'ERC "El que demanem és que s'admetin a tràmit i es puguin debatre pel bé de la ciutat, per poder tenir aquesta capacitat de més de 400 milions d'euros en inversions que són necessaris pels ciutadans i ciutadanes de Barcelona. Estem en converses. Fins ara hi ha més excuses que complicitat però el temps passa i esperem que d'aquí a dimarts hi hagi algun resultat."

Les reunions arriben després que el govern no trobés cap suport per poder aprovar el Programa d’Actuació Municipal (PAM) i les ordenances fiscals. Tant des de BComú com des del PSC ja es va reconèixer la setmana passada que el govern no havia dialogat prou i que es volien redoblar els esforços de cara a futures negociacions. Fonts municipals expliquen que la voluntat del govern és aprovar els comptes al ple de finals d’any. Si no hi ha socis, alerten que la ciutat entraria en un bloqueig, però que l’objectiu és que la ciutat no es quedi sense pressupost, de manera que no es descarta la qüestió de confiança com a últim recurs. El líder socialista, Jaume Collboni, ja va dir a BTV que aquesta via era un “pla B”.

Després de reunir-se amb el govern, el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha demanat a l’executiu que es compleixin els acords pactats i que Catalunya Sí que es Pot i el PSC facilitin la tramitació dels comptes al Parlament. Coronas ha dit que al pressupost de la Generalitat hi ha inversions per a la ciutat que no es poden perdre.

Les reunions del govern amb l’oposició arriben tot just ara que CiU havia anunciat una ronda de contactes amb l’oposició per buscar una majoria alternativa al govern.