Alguns locals d'oci nocturn de la Marina Village segueixen sense complir la normativa municipal a les terrasses que donen a la platja i, després de reiterats avisos, l'Ajuntament els vol precintar l'equip de música, ja que a l'exterior dels establiments no n'hi pot haver. Hi ha quatre precintes previstos per aquesta setmana i, per evitar-los, els empresaris s'han reunit aquesta tarda amb el consistori. L'objectiu, trobar una solució amistosa i que beneficii a les dues parts. D'aquesta reunió n'han sortit varies coses: els locals que incompleixen la normativa hauran de presentar un projecte d'aquí a tres dies per evitar que el so de les discoteques arribi a les terrasses. Eudald Lligoña, advocat de l'Associació Front Marítim Tot i que des de l'Associació del Front Marítim afirmen que tenen temps per presentar i implementar el projecte, des de l'Ajuntament diuen que procediran amb el precinte de l'equip de música d'aquests quatre locals si les mesures que s'han pres a l'hora de la inspecció no són definitives. Demanen solucions concretes. Gala Pin, regidora del Districtre de Ciutat Vella El consistori insisiteix en que ja havia obert expedients als locals que tenien equips de música a les terrasses i que la seva resposta va ser deixar que el so de l'interior de la discoteca arribés a l'exterior, una situació que també contradiu la normativa.

El consistori ja havia obert expedients als locals que tenien equips de música a les terrasses, i va acabar precintant-los-els en els casos en què no es van retirar. La resposta d’aquests establiments va ser deixar les portes de les terrasses obertes perquè la música hi seguís arribant, una situació que també contradiu la normativa.

Després que l’Ajuntament els advertís que estaven duent a terme una pràctica irregular i que alguns dels locals hagin desatès l’advertència, se’ls ha notificat l’ordre de precinte. El consistori ha tingut una reunió aquest dilluns amb la Federació catalana d’activitats recreatives musicals (FECASARM), on s’han acordat tres dies de marge perquè els locals presentin un projecte per posar-hi solució. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha precisat que l’Ajuntament no vol precintar els locals, sinó fer complir la normativa. Des del consistori demanen que es col·loquin i s’aïllin les portes i finestres de forma permanent, una actuació que permetrà evitar que la música arribi a les terrasses.

El secretari general de la FECASARM, Joaquim Boada, ha explicat que volen trobar una solució “amistosa i beneficiosa per a totes les parts”, de manera que s’eviti l’execució dels precintes. Boada ha assegurat que es podrien posar en risc 500 llocs de treball, i ha recordat que es tracta d’una zona amb una elevada importància per al turism

Els locals d’oci nocturn tenen ara un breu marge per posar-hi remei. L’Ajuntament, però, manté que precintarà els espais que no compleixin la normativa en la propera inspecció.