FRANCESC HOMS candidat de CDC "No acabo d'entendre aquests darrers moviments de l'ANC. De fet, hi ha moltes coses, cada vegada més de l'ANC, que em costen d'entendre perquè crec sincerament que el full de ruta és vigent, que aquí hi ha un problema concret que s'hauria de tenir en l'ANC el coratge d'identificar-lo que es diu CUP, o com a mínim, una part de la CUP i aquest és el problema que s'ha de resoldre."

Després que l’entitat sobiranista hagi dit que consultarà a les bases la proposta d’un referèndum unilateral d’independència (RUI), Homs ha dit que “cada vegada entén menys l’ANC” i que el full de ruta és “completament vigent”. En una roda de premsa a l’agència EFE, Francesc Homs ha acusat l’ANC de no saber identificar el problema del món sobiranista, que, segons Homs, “és la CUP o la meitat de la CUP que pren decisions incomprensibles“, en referència al veto dels cupaires als pressupostos del govern de Puigdemont.

Rufián assegura que “tothom és imprescindible”

Des d’Olesa de Montserrat, el candidat d’ERC, Gabriel Rufián, ha llençat un missatge d’unitat a l’independentisme. Ha dit que “sense CDC i la CUP” la independència no serà possible. En aquest sentit, Rufián ha recordat que “no estem per guanyar-nos entre nosaltres, estem per guanyar un país.”