Tant el candidat de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, com la popular María Dolores de Cospedal, avui de visita a Barcelona, han lamentat que el PSC mostri afinitats amb En Comú Podem. JUAN CARLOS GIRAUTA, candidat de Ciutadans "No sembla una manera de tenir coherència ni el partit, ni en l'ideari, ni en l'estratègia ni en la direcció política." DECLA MARIA DOLORES DE COSPEDAL, secretària general del PP "Ella tendrá sus razones. Y que se lo explique a los militantes del Partido Socialista. Porque han dado lugar y han permitido y ayudan a que tantos gobiernos de Podemos sean posibles en España." Ho han dit després d'animar la selecció espanyola en el primer partit de l'Eurocopa en diferents actes. La secretària general dels populars, l'ha seguit entre els seus a la Casa de Cuenca de Barcelona. Tant ella, com el candidat Jorge Fernández Díaz i la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, no han amagat els nervis, fins que ha arribat el gol de Gerard Piqué. S'han deixat endur per la celebració, tot i que amb moderació. El candidat de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, ha estat amb militants i afiliats en un bar de la Barceloneta. Més pendent del mòbil que del joc durant el partit, al final ha esclatat amb la victòria de la Roja. I ho ha celebrat ballant sense complexos una cançó de Shakira. Segons ha dit, com ho faria "un Iceta qualsevol".

Ciutadans ha seguit el partit des de la terrassa d’un bar de la Barceloneta amb una trentena de membres del partit, entre ells la presidenta del grup municial, Carina Mejías. El candidat, Juan Carlos Girauta, ha acabat ballant el waka-waka.

En el cas del PP, han volgut seguir el partit des de la Casa de Cuenca. El candidat, Jorge Fernández Díaz, ha estat acompanyat per la secretaria general del PP, Maria Dolores de Cospedal, que aquest dilluns estava fent campanya a Catalunya. A les portes de la Casa de Cuenca una trentena de membres de la PAH ha esperat els populars amb crits i botzines.