SUSANA DÍAZ, secretària general del PSOE d'Andalusia "Los privilegios que haya pactado con la señora Colau, con las mareas o con quien haya pactado, que tenga muy claro que esos privilegios los va a pagar de su bolsillo, porque con el voto de los andaluces no, ¡con ese voto no!"

El primer a carregar contra les polítiques de l’alcaldessa de Barcelona va ser el líder popular, Mariano Rajoy. Aquest dissabte en un míting a Múrcia, va acusar Ada Colau i també l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, de perjudicar l’economia de les seves ciutats. A través del seu perfil de Facebook, Colau li ha respost que “potser els governs del canvi estem demostrant que fent front a l’austeritat i protegint els drets bàsics també es reactiva l’economia, i això sí que és perillós… perillós per al PP“.

Susana Díaz, secretària general del PSOE d’Andalusia i presidenta de la Junta, també va fer referència a Colau en un acte aquest diumenge. Díaz va voler enviar un missatge directe al candidat d’Units Podem, Pablo Iglesias, a qui va acusar de tenir un tracte de privilegi amb l’alcaldessa de Barcelona. Advertia: “Los privilegios que haya pactado con la señora Colau, con las mareas o con quien haya pactado, que tenga muy claro que esos privilegios los va a pagar de su bolsillo, porque con el voto de los andaluces no, ¡con ese voto no!”. Colau es defensa dient que el PSOE “s’apunta al discurs de la por i a les difamacions de la dreta”. Diu que Díaz “sembla oblidar qui és realment l’adversari polític…” i acaba amb un “o no és el PP?”.