Esquerra Republicana ha demanat als veïns de Nou Barris que lluitin amb ells en el camí cap a la independència. Per destacar el paper líder de Barcelona en el procés d'autodeterminació, el president del grup municipal republicà a l'ajuntament, Alfred Bosch, s'ha referit a Madrid. ALFRED BOSCH president del Grup Municipal d'ERC "Hi tenim una relació fraternal és una ciutat magnífica, meravellosa, no és la nostra capital, per si de cas algú encara no ho ha entès, eh! Ada Colau, la nostra capital és Barcelona, és la ciutat de la qual tu ets alcaldessa." El candidat Gabriel Rufián ha carregat contra el PP, el PSOE i Ciutadans. Pel què fa a Podem ha tornat a dir que tot i compartir algunes idees, no creuen en falses promeses de referèndums pactats. GABRIEL RUFIÁN candidat d'ERC "La buena gente de Podemos, de las mareas, de En Comú Podem, nosotros les decimos que estaremos a su lado como siempre lo hemos estado, que nos hemos votado y nos hemos aplaudido mútuamente, que nosotros tenemos las mayorías sociales, políticas y parlamentarias para hacerlo, la película que nos explican nos suena muy bien pero la conocemos." Encara sobre referèndums, el president del partit ha afegit que mai no renunciaran a cap eina que els apropi a la independència. ORIOL JUNQUERAS president d'ERC "Tots els camins democràtics que portin a la llibertat i a la justícia són també els nostres camins, el de les majories parlamentàries, els referèndums d'autodeterminació i no renunciarem a cap, els farem servir tots." A l'acte hi han assistit unes 300 persones.

El president del Grup Municipal d’Esquerra, Alfred Bosch, ha intervingut en el primer acte de campanya dels republicans. Bosch ha apel·lat al volt dels barris per liderar el canvi cap a la independència i ha lloat les lluites veïnals que històricament ha encapçalat Nou Barris. El líder republicà a la ciutat ha assegurat que Barcelona és indispensable per a la independència i li ha dit a Colau que “la nostra capital no és Madrid, sinó Barcelona”.

El candidat al Congrés, Gabriel Rufián, ha llançat crítiques al PP i al PSOE, de qui n’ha dit ja se sap el resultat que obtindran el 26-J: Rufián ha afirmat que “els populars seran residuals” i que Pedro Sánchez no té cap credibilitat perquè “Susana Díaz el substituirà”. També s’ha dirigit a “la bona gent d’En Comú Podem”, de qui n’ha dit que “ells no poden fer un referèndum, en canvi ERC sí perquè compta amb les majories socials, polítiques i parlamentàries. En el mateix sentit, el president del partit, Oriol Junqueras, “ha assegurat que no renunciaran a cap camí democràtic per aconseguir la independència”, perquè “allò que està en joc és el futur, el benestar i la dignitat de tots nosaltres i dels nostres fills”.

Un parell d’incidents interrompen el míting

Durant la intervenció de Gabriel Rufián, un vianant ha cridat “Visca Espanya”, i el candidat li ha respost “Visca Espanya i visca Catalunya lliure”. Quan intervenia el president d’ERC, Oriol Junqueras, un altre home ha irromput a l’acte amb crits de “feixistes” i amb una pancarta en la qual figurava una bandera independentista que, en lloc d’un estel, lluïa una creu gammada. L’home ha rebut esbroncades del públic i ha acabat marxant. L’acte ha continuat amb normalitat.