GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde: "Som davant d'una de les eines més avançades en aquest moment a Catalunya i a l'estat. Establint la idea que l'Ajuntament pagarà directament el subcontractista (que acostumen a ser petites i mitjanes empreses) en cas de morositat del contractista principal, això és fonamental. És una cosa que la pime venia reclamant fa molts anys i que s'incorpora en aquesta guia."

Representants del sector empresarial, de l’Ajuntament i sindicats han formalitzat la signatura de la Guia de contractació pública social. Es tracta d’un nou instrument que regirà els contractes que faci el consistori i que pretén projectar una mirada de responsablitat en les adjudicacions.

Per al primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, la mesura té com a objectiu assentar les bases “per fer un nou pacte social de ciutat” perquè, ha dit, “les polítiques que s’han aplicat els darrers anys a causa de la crisi han creat una fractura social”. En aquest sentit, ha assegurat que “no volem tornar a nivell precrisi de fa una dècada, sinó que cal anar a l’arrel”.

Una de les mesures que estableix la guia -que té el vistiplau de les entitats amb qui s’ha consensuat- és que el preu no sigui un factor determinant en una adjudicació. Amb aquest document d’obligat compliment l’Ajuntament també es proposa protegir les petites i mitjanes empreses. D’aquesta manera serà el consistori qui pagarà els subcontractistes en cas que el contractista principal sigui morós.