El contingut de la campanya  començarà el proper 5 de novembre amb un fòrum que reunirà alguns dels activistes dels moviments d’avui, com la PAH o el 15-M, així com altres que des de la dècada dels 70 ho fan en pro de la cultura i la llengua catalanes. “Es tracta d’una àgora en què intentarem plasmar totes aquestes lluites“, explica el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.  La jornada s’ha previst a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Aquesta serà la primera de la quinzena de xerrades que ha previst Òmnium, que seguiran altres sobre l’habitatge digne, la resistència al franquisme, la pau i l’antimilitarisme del “no a l’OTAN” dels anys 80, o el “no a la Guerra” de 2003″, entre d’altres.

Tanmateix, Cuixart ha explicat que coincidint amb l’aniversari de la mort del dictador Francisco Franco, “el proper 20 de novembre repetirem l’acte que ja vam fer l’any passat, de justícia amb els crims del franquisme, i tornarà a ser a la presó Model”.

L’activisme i el sindicalisme d’avui

A la presentació de “Lluites compartides” hi han assistit diversos activistes, com l’economista Arcadi Oliveras, o l’exdiputat de la CUP David Fernàndez. Tots dos han reflexionat sobre quin és, o quin hauria de ser, el paper dels sindicats i els moviments socials en un moment en què es demana a la classe política “una altra manera de fer”.