CARMEN ANDRÉS, portaveu del Grup Municipal del PSC: "Si no podem avançar amb propostes de millora de la ciutat serà perquè no tenim pla d'actuació municipal ni pla d'inversions. I aquí hi ha més de dos responsables que són els grups de govern, aquí hi estem tots." JORDI MARTÍ, regidor de CiU: "Quan tota l'oposició, des de la dreta fins a l'extrema esquerra, coincideix que aquest és un mal PAM, vol dir que la culpa principal és del govern." PACO SIERRA, portaveu del Grup Municipal de C's: "Dense cuenta que son ustedes los de paso cambiado. Dense cuenta que no tienen una oposición firme, sino una oposición diversa. Y tienen un gobierno débil i minoritario." ÀNGELS ESTELLER, portaveu del Grup Municipal del PP: "El model de ciutat de Barcelona que hem tingut fins ara, el seu llegat mor amb aquest PAM. I vostès, a sobre, ara diuen que no s'aprova el PAM i que la responsable és l'oposició." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC: "Si els està pasant el que els està passant avui, per alguna cosa deu ser. Potser són ovstès els que van en contra direcció, perquè tothom els votarà en contra i els critica i desaprova aquest PAM." JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona: "Nosaltres ja els vam dir que l'entrada del PSC al govern no anava a exiamplar el suport al govern, sinó tot el contrari. Doncs avui en tenen un exemple:" ELOI BADIA, regidor de Presidència: "Ja sabíem que és una legislatura que hem d'anar pas a pas i decisió a decisió, que voler aprovar grans marcs que d'una tacada tanques 300 actuacions és molt difícil perquè som moltes forces amb moltes sensibilitats. Per tant, haurem de treballar paquet a paquet."

Aquesta és la primera vegada que un govern municipal no pot tirar endavant el full de ruta del mandat des que el PAM es va començar a instaurar amb els governs tripartits. Una de les veus més crítiques del govern amb l’oposició ha estat la socialista Carmen Andrés, que ha acusat l’oposició de no tenir voluntat política per debatre i aprovar el PAM. “No és només responsabilitat dels grups de govern, aquí hi som tots”.

Jordi Martí (CiU) ha dit que “la culpa principal” és del govern i ha assegurat que el seu model de ciutat està als antípodes del de CiU. Paco Sierra (C’s) ha dit que l’executiu és “dèbil i minoritari” i que ha aconseguit posar d’acord tota l’oposició. Àngels Esteller (PP) ha dit que la no aprovació del PAM és “un fracàs del govern“, a qui ha criticat que “ho està paralitzant tot”.

El líder d’ERC, Alfred Boschha alertat el govern que “van en contra direcció” i els ha animat a reflexionar. “No donarem suport a un pla immobilista”, ha sentenciat. Des de la CUP, Josep Garganté ha retret al govern el pacte amb el PSC. “Vostès tenen un problema que es diu Jaume Collboni”, ha afirmat. El regidor Eloi Badia ha dit que amb la no aprovació del PAM “qui hi perd és la ciutadania” i s’ha mostrat conscient que al govern li pertocarà trobar acords.