Poques vegades s'ha vist aquest mandat la imatge d'unitat que han exhibit avui cinc grups municipals per rebutjar la sentència del Constitucional. L'alcaldessa ha recordat que Barcelona va ser pionera a declarar-se antitaurina, que ja té una norma contra el maltractament animal i que es farà tot el que calgui perquè això es respecti. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Des de l'Ajuntament treballarem de forma unitària per fer el màxim possible perquè aquesta sentència quedi sense efectes pràctics." XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Creiem que de cap de les maneres es pot tolerar fer un pas enrere en aquest sentit." JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Evidentment s'haurà de complir com qualsevol altra sentència, però buscarem les vies legals per garantir allò que el Parlament i la ciutat de Barcelona van decidir en el seu moment." Esquerra i la CUP han anat més enllà i han parlat obertament de desobeir el Constitucional. ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Si el Tribunal Constitucional no respecta els animals, no tenim cap més remei que no respectar el Tribunal Constitucional i les seves decisions." MARIA ROVIRA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Continuem pensant que cal desobeir el Tribunal Constitucional, no acatem aquesta sentència." Un escenari que no comparteix el PP, que demana acatar la sentència per garantir el dret dels protaurins. ÀNGELS ESTELLER, portaveu del Grup Municipal del PP: "El que no es pot fer és la desobediència com a manera d'actuar. No podem estar permanentment confrontant i prohibint allò que no ens agrada." Com el PP, qui tampoc no s'ha sumat a la compareixença conjunta ha estat C's.

L’alcaldessa ha recordat que Barcelona va ser pionera a l’hora de declarar-se ciutat antitaurina i que l’Ajuntament té una normativa pròpia municipal contra el maltractament animal. “Igual que no es pot maltractar un gos al carrer, tampoc es podrà fer en un recinte tancat amb cap altre animal”, ha explicat. Colau ha dit que els serveis jurídics ja fa temps que treballen per deixar sense efectes aquesta sentència “pel rebuig social i polític majoritari” i des del punt de vista jurídic. També ha anunciat que es vol fer una declaració institucional conjunta i que es treballarà coordinadament amb el Parlament i el govern català.

El president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, ha dit sentir-se “sorprès” per la sentència del TC i ha dit que la ciutat ja té regulat no fer exhibicions amb animals. “De cap de les maneres es pot fer un pas enrere en aquest sentit”, ha sentenciat. Trias ha afegit que la sentència obre una reflexió sobre el grau de dependència amb l’Estat que creu que és “intolerable”. El líder municipal del PSC i segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha dit que no comparteix la sentència però que “s’haurà de complir”. Tot i això, ha anunciat que es buscaran les vies legals per “garantir allò que el Parlament i la ciutat van decidir”.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha acusat el TC d’actuar com a “tribunal inquisitori” i de voler tornar a “èpoques fosques”. “Si el TC no respecta els animals, no tenim cap més remei que no respectar el TC i les seves decisions”, ha afirmat Bosch, que s’ha compromès a què no es facin més curses de braus a la ciutat “digui el que digui el TC”. La regidora de la CUP Capgirem Barcelona, Maria Rovira, ha dit que “cal desobeir el Tribunal Constitucional” i que no acata la sentència. Rovira ha assegurat que hi ha una “gran mobilització” contra les curses de braus i ha fet una crida a “sortir al carrer per no acatar la sentència”.

Ni C’s ni el PP s’han sumat a la compareixença conjunta. A la intenció de desacatar la sentència d’ERC i la CUP, Àngels Esteller (PP), ha afirmat que “no es pot usar la desobediència com a manera d’actuar” i ha demanat que es garanteixin els drets dels barcelonins protaurins.