“Algú ha d’assumir responsabilitats”, ha sentenciat el portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, que ha assegurat que el resultat final “estava anunciat” . Forn ha apuntat directament el comissionat de Memòria Històrica, Ricard Vinyes. “Cal reconèixer que s’han equivocat, algú ha de plegar”, ha afirmat Forn, que ha demanat al primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, que faci cessar Vinyes.

Des de C’s, Carina Mejías s’ha sumat a aquesta petició i ha dit que qui va plantejar l’exposició “amb una intencionalitat provocadora” hauria de reflexionar i “plantejar-se si continua en el càrrec”. El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, s’ha mostrat partidari també d’exigir responsabilitats polítiques al comissionat. “El que hem vist és el resultat d’una política de gesticulació que comença a tenir efectes”, ha assegurat.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha dit que el que ha passat al Born “ens ho podríem haver estalviat”. “No podem dir que estem contents, les coses s’haurien pogut fer diferent”, ha dit Bosch, que ha suavitzat la crítica al govern i li ha reclamat que “entri en la gestió” de la ciutat.

La regidora de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha, ha dit que l’estàtua de Franco es va col·locar ahir al lloc on toca: “A terra i trencada”, i que no entén per què s’ha retirat. “El sentit de l’exposició és que es pugui continuar interactuant al carrer amb les estàtues”, ha valorat.