CARMEN ANDRÉS, precandidata a les primàries del PSC "He volgut començar amb el suport i l'ajuda de ciutadans i ciutadanes per fer una candidatura que sigui de gent i per a la gent. Entenc que la direcció és imparcial i, per tant, no sé si algú serà capaç de parlar de suports, perquè les direccions el que ens agradaria a tots és que fossin imparcials."

Tal com va avançar BTV el 31 d’octubre, la regidora ha decidit participar en la cursa de les primàries del PSC. Andrés té 49 anys i en fa sis que està al consistori com a regidora socialista. Ha explicat que encara no ha començat a recollir els avals necessaris perquè ha volgut començar la campanya des de la base i generar una candidatura “de la gent i amb la gent”.

Andrés ha explicat que es’hi presenta per tres motius -Barcelona, la política i el partit- i ha dit que la seva intenció és que la capital catalana torni a ser una ciutat d’oportunitats i que la ciutadania torni a confiar en els polítics. S’ha definit federalista i d’esquerres i s’ha mostrat orgullosa de la feina realitzada per l’antic regidor de Nou Barris, Antoni Santiburcio. Precisament els quatre anys al capdavant d’aquest districte (2007-2011) són el principal actiu polític d’Andrés.

A la presentació hi ha assistit el president del grup municipal, Jordi Martí, el primer secretari de la federació de Barcelona, Carles Martí, l’exregidor de Sant Martí, Francesc Narváez, i els regidors actuals Assumpta Escarp, Guillem Espriu i Imma Moraleda.

Andrés ha dit que espera que la direcció del partit sigui “imparcial” i assegura que la seva intenció no és la de pactar amb altres candidats perquè “en desconeix els projectes”.