Els grups municipals del PSC, el PP i ICV-EUiA ja han anunciat que votaran en contra del pressupost municipal en tots els plenaris de districtes. Com que els tres partits tenen majoria de consellers en tots els plens, excepte a Sarrià – Sant Gervasi, s’espera que el rebuig als comptes s’expliciti en nou dels 10 districtes. Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat) ha avançat que són partidaris de l’abstenció, però que analitzaran el pressupost districte per districte i que això els pot decantar en alguns casos al vot afirmatiu o negatiu.

Ple de Sarrià-Sant Gervasi

Aquest dimarts debatran el pressupost els plenaris de l’Eixample, Nou Barris, Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc i Sant Martí. Dimecres serà el torn de Sant Andreu i les Corts, i dijous es votarà a Ciutat Vella. El tràmit dels districtes arriba després que el govern presentés el pressupost en Audiència Pública i, anteriorment, al Consell de Ciutat, un cop completat ja el període d’exposició pública. A diferència del plenari del Consell Municipal, la votació dels districtes no és vinculant. A finals de mes està previst que es porti a votació el pressupost i, a falta de suports,  s’espera que el govern els vinculi a una qüestió de confiança per tirar-los endavant.

Amb el resultat que ja es preveu, el líder d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha dit que el pressupost municipal va “contra la majoria”, pel rebuig als districtes i al plenari -tal com es va evidenciar a l’última Comissió d’Economia. Gomà ha demanat a Trias que abandoni la pretensió d’aprovar els comptes per mitjà d’una qüestió de confiança, “una maniobra antidemocràtica que va en contra de la lògica d’aprovar el pressupost per majoria”. El líder d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, ha explicat que encara no hi ha hagut una negociació pressupostària definitiva i ha reiterat que seria “injustificat” que Barcelona no tingui comptes l’any vinent.