El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, ha assegurat que “la desigualtat a Barcelona es comença a percebre de forma clara”. Amb la campanya “SOS Barris”, els socialistes han recorregut els 30 barris més necessitats de la ciutat segons els indicadors, i han parlat amb veïns i entitats. La queixa més repetida, segons Martí, ha estat la manca de neteja i de seguretat. “Hi ha la sensació que hi ha una concentració d’efectius a les zones centrals de la ciutat en detriment de la perifèria”, ha dit Martí.

Precisament, el líder dels socialistes ha alertat d’una ciutat amb una “realitat dual”. Martí ha assegurat que aquests 30 barris són els que reben menys inversió municipal i en els quals els regidors del govern no s’hi passegen. “Es pensen que fent activar allò que ja funciona arrossegaran la ciutat sencera, i això no passarà”, ha dit Martí. El president del Grup Municipal del PSC creu que més enllà de la inversió en “pedra”, cal invertir en “persones”. Martí afegeix que no n’hi ha prou a incrementar els recursos dels serveis socials i reclama projectes de desenvolupament.

Per Martí, “la imatge de la Barcelona que funciona tapa una altra ciutat exposada al conflicte obert”. Segons el líder municipal del PSC, es corre el perill que aquests barris es converteixin en guetos, “viles marginals enmig d’un entorn que no funciona; i això no ha passat mai”.

En el ple extraordinari, al qual no ha posat data límit, el PSC vol consensuar amb la resta de l’oposició i el govern un pla amb mesures generals i concretes barri per barri. També esperen el suport de la FAVB. Els socialistes volen deixar prou temps per tal que el document sigui el més consensuat possible i no “un brindis al sol”. Martí ho ha dit en clara al·lusió al plenari extraordinari sobre atur juvenil que el PSC va impulsar el gener i que, malgrat aprovar un pla de xoc, considera que no s’ha traduït en res concret.